Pris för hemförsäkring

Hur mycket en hemförsäkring kostar skiljer sig från fall till fall. Här är några vanliga faktorer som påverkar kostnaden för en hemförsäkring.

Försäkringsbolag. Priset för en hemförsäkring skiljer sig åt mellan de olika försäkringsbolagen. I normala fall får du en lägre försäkringspremie om du har flera försäkringar hos ett och samma försäkringsbolag.

Villa eller lägenhet. En hemförsäkring för villa kostar normalt mer än en hemförsäkring för lägenhet. Om du bor i en hyreslägenhet är bostaden i sig försäkrad av hyresvärden och din hemförsäkring behöver inte täcka mer än ditt egna bohag.

Din bostads värde. En billigare bostad ger dig en lägre försäkringspremie än en dyr bostad.

Ditt bohags värde. Om du har dyra möbler och dyra prylar blir din försäkringspremie högre än om ditt bohag skulle haft ett litet värde. När du talar med försäkringsbolaget kan du välja hur stort värde du vill försäkra. Om du bara försäkrar ditt bohag med 100 000 kronor men egentligen har ett möbler och saker värda 200 000 kronor får du ersättning på högts 100 000 kronor även om allt går upp i rök.

Tilläggsförsäkringar. Det finns många olika tilläggsförsäkringar som du kan kombinera med hemförsäkringen. Tilläggförsäkringarna kan bestå av drulleförsäkring, utökat reseskydd, krisskydd, elektronikförsäkring (som ger ersättning som motsvarar anskaffningsvärdet) och utökat skydd för skador på din bostad. Naturligtvis kostar en hemförsäkring som inkluderar tilläggsförsäkringar mer, men det kan det vara värt när olyckan är framme.

Comments are closed.