Välja försäkring

Det finns tyvärr alldeles för många svenskar som fortsätter att ha samma gamla vanliga hemförsäkring för att de tror att de inte tjänar så mycket på att byta försäkring. Inget kan vara mer fel. Du kan spara tusentals kronor om året på att byta till ett försäkringsbolag som erbjuder billigare försäkringar. Om du funderar på att teckna en ny hemförsäkring är det emellertid några saker du bör tänka på innan du väljer hemförsäkring.

  • Teckna din hemförsäkring utan mellanhänder. Om du tecknar en försäkring som säljs av en försäkringsförmedlare får förmedlaren en viss provision vilket kan göra att priset för din nya hemförsäkring blir högre än om du hade köpt den direkt från försäkringsbolaget. Det bästa är därför att gå direkt till försäkringsbolagets hemsida när du ska köpa en hemförsäkring. Det är bara att välja ett försäkringsbolag på den här sajten så skickas du direkt vidare till försäkringsbolagets hemsida.
  • Jämför priser, innehåll och villkor. Alla hemförsäkringar har samma grundskydd men innehållet och villkoren kan skilja sig lite åt. Titta därför närmare på vad hemförsäkring verkligen innehåller och vilka villkor som gäller för att du ska få ersättning. Priset är naturligtvis också en mycket viktig faktor och i många fall även helt avgörande.
  • Ta reda på om du kan få rabatt. Om du har hittat en riktigt billig och bra hemförsäkring kan du även kolla med det nya försäkringsbolaget om du kan få en mängdrabatt om du tecknar flera försäkringar hos dem, till exempel bilförsäkring och familjeförsäkringar. Det är inte alls omöjligt.
  • Kontrollera att försäkringsbolaget har tillstånd hos Finansinspektionen. Om försäkringsbolaget inte har det ska du inte teckna en hemförsäkring hos dem.

Lycka till!

Comments are closed.