Tilläggsförsäkringar

När du ska teckna en hemförsäkring kan du alltid lägga till en eller flera riktigt bra tilläggsförsäkringar som ger dig ett utökat skydd. Nu ska vi på hemförsäkringen.com ge dig några exempel på de vanligaste tilläggsförsäkringarna.

Olika tilläggsförsäkringar

  • Drulleförsäkring/allriskförsäkring. Det här är den klart vanligaste tilläggsförsäkringen som de flesta väljer att teckna i samband med sin hemförsäkring. Allriskförsäkringen ger ett skydd mot oförväntade och plötsliga olyckshändelser som du själv förvållat. Ofta handlar det om att man klantar till det och har sönder någon av sina prylar, det är därför denna försäkring även kallas för drulleförsäkring. Den vanliga allriskförsäkringen skyddar lösöre men det finns även en allriskförsäkring som ger ett skydd mot skador på själva bostaden, vilket är bra om du bor i en villa.
  • Hemelektronikförsäkring. En hemelektronikförsäkring är en slags värdeminskningsförsäkring som gör att du får en ersättning som baseras på inköpsvärdet om någon av dina hemelektronikprylar blir stulen eller skadas av en olyckshändelse. Om du inte har en hemelektronikförsäkring sjunker din HD-TV, din dator, din surfplatta och dina andra hemelektronikprylar som har några år på nacken snabbt i värde, vilket gör att du får en mycket låg ersättning om något skulle hända.
  • Utökad reseförsäkring. I alla hemförsäkringar ingår en reseförsäkring som gäller i 45 dagar, men en utökad reseförsäkring ger ett förlängt skydd när du är ute och reser. En del försäkringsbolag är dessutom generösare med sina ersättningar om du tecknar en sådan här tilläggsförsäkring.
  • Övriga tilläggsförsäkringar. Det finns även mindre tilläggsförsäkringar som inte alls brukar kosta mycket. Du kan till exempel försäkra enstaka föremål som din golf- eller kamerautrustning och teckna en småbåtsförsäkring och rullstolsförsäkring.

Comments are closed.